Autor Téma: Zapečený květák s bramborem  (Přečteno 32 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Gejza

  • Kuchařka/kuchař
  • **
  • Příspěvků: 22
  • HODNOCENÍ +6/-0
Zapečený květák s bramborem
« Odpověď #1 kdy: Listopad 07, 2019, 12:43:55 dopoledne »
... "EINTOPF" jako moje oblíbené vaření z jednoho hrnce ...

Suroviny a postup :

... příprava začíná uvařením brambor ve slupce ... po vychlazení a oloupání můžeme použít krájecí kolečko nebo brambory na drobno rozkrájíme nožem ... přidáme na kousky rozkrájený uvařený květák a společně zamícháme ... do pekáče dáme první polovinu brambor s květákem, uděláme vrstvu na plátky krájeného 48% sýru Gouda, a pro vylepšení chutě můžeme přidat na kousky nakrájenou 1/2 kapiové papriky (může se vynechat) , položíme  druhou polovinu brambor s květákem, osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými 5-ti vejci s trochou mléka (kdo chce oběd plnotučnější, přidá si místo mléka zakysanou smetanu) ... aby se vejce dobře zapekli, nastavíme troubu na 180st / 45min ... nakonec můžeme vše zasypal strouhaným sýrem a krátce zapéct na funkci GRIL ... po zapečení teplé hned podáváme na talíř s červenou řepou v sladko-kyselém nálevu s fenyklem nebo jiným salátem či okurkou ... tato varianta společně zapečených brambor a květáku z jednoho hrnce se mi jeví jako chuťově vyvážená, svoji variabilností přijatelná jako jídlo bezmasé i jako dietní s možností záměny přidaných surovin a proto doporučuji jedlíkům vyzkoušet ...